Loading Requestor...
Aktualizace Requestoru na vlastním serveru
Lukas Vyslouzil 04/04/2018 · 375 ·

Krok 1 - Stažení

Aktualizační balíček je možné stáhnout zde.

Krok 2 - Zastavení

Requestor musí být během aktualizace vypnutý. Otevřete na serveru konzoli pro správu Internetové Informační služby (IIS), vyberte příslušný Pool, ve kterém je Requestor spuštěný a zastavte jej. Pokud nemáte možnost aplikační pool vypnout přes IIS, umístěte do kořenového adresáře soubor App_Offline.htm a načtěte jakoukoliv stránku Requestoru, aby došlo k zastavení aplikace.

Krok 3 - Záloha

  • Vytvořte zálohu databáze aktuálního Requestoru.
  • Vytvořte kopii složky aktuálního Requestoru, která obsahuje aplikační soubory, přílohy a systémová nastavení.

Pokud nevytvoříte zálohu, může při problému s aktualizací dojít k poškození aplikace bez možnosti návratu do původního stavu.

Krok 4 – Složka BIN

V aplikační složce Requestoru smažte složku s názvem „bin“.

Krok 5 - Aktualizace

Stažený aktualizační zip soubor obsahuje pouze nové aplikační soubory, kterými stačí bez obav nahradit všechny stávající soubory ve složce aplikace Requestor. Označte tedy všechny složky a soubory v archivu a zkopírujte je přímo do aktuální aplikační složky Requestoru, vše nahraďte.

Krok 6 - Spuštění

Spusťte zastavený pool nebo odstraňte/přejmenujte soubor app_offline.htm. Nyní můžete do prohlížeče zadat URL adresu Requestoru a spustit jej. Aktualizace se provede automaticky.

Pokud máte pool na IIS nastavený tak, že po jeho startu dojde k neprodlenému automatickému spuštění i aplikace Requestor, je vhodné nyní počkat cca 30 s, dokud neproběhne úspěšně celá rutina spuštění aplikace na pozadí.

Problémy s aktualizací

V případě neúspěchu aktualizace dojde patrně k tomu, že aplikaci nebude možné v prohlížeči bez chyby načíst. Pokud jste nevynechali krok zálohy, máte možnost obdobným způsobem aktualizaci vrátit, tj. zastavit aplikaci, obnovit původní databázi ze záložního souboru, přepsat aplikační soubory vytvořenou zálohou a spustit aplikaci.

 

V případě jakýchkoliv problémů s aktualizací se obraťte na zákaznickou podporu zasláním chybového logu errors.log ze složky App_Data na support@requestor.com